Agirî’de gençlik şöleni: Kürt halkının kazanma zamanıdır

DEM Parti Agirî Gençlik Meclisi’nin düzenlediği gençlik şöleninde konuşan DEM Parti Agirî Belediye Eşbaşkan adayı Hazal Aras, her gencin seçimlerde üzerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmesini istedi.

YEREL SEÇİMLER

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi  (DEM Parti) Agirî Gençlik Meclisi, kentte gençlik şöleni düzenledi. Etkinliğe DEM Parti Agirî İl Örgütü, DEM Parti Agirî belediye eşbaşkan adayları, Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, yüzlerce yurttaş ve genç katılım sağladı. Etkinliğin yapıldığı salonda, “Artık hiçbir güç kimliğimizi, kültürümüzü ve dilimizi inkar etme kudretini kendinde görmeyecektir” ve “Kördüğüm olmuş bir toplumu çözüyor, sizin için bir toplumu yeniden başlatıyoruz” pankartları açılırken kitle sık sık, “Bijî Serok Apo”, “PKK halktır, halk burada” ve “Şehîd namirin” sloganları attı.

‘VARLIK YOKLUK SEÇİMİDİR’

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu sonrası, sinevizyon gösterimi yapıldı. Burada konuşan DEM Parti Agirî Belediye Eşbaşkan adayı Hazal Aras, “Genç arkadaşlarla birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz. Tarih boyunca gençlik toplumun değiştirici ve dönüştürücü gücüne sahip olmuştur. Bugün de aynısını yaşıyoruz. Seçimlere sayılı günler kaldı. Adil olmayan bir seçim dönemi geçiriyoruz. 2 aydır seçim çalışması yapıyoruz ama karşımızdaki güç hileye, yalana başvuruyor. Bu süreçte genç arkadaşlarımızın emekleri çok fazladır. Bugünden sonra da genç arkadaşlarımız elini taşın altına koymalıdır. Genç arkadaşlarımızın bütün tanıdıklarını ikna etmeye çalışmasını istiyoruz. Sandıklarda da görev almanızı istiyoruz. Rehavete kapılmamak gerekir. Bu seçim varlık yokluk seçimidir. Bundan dolayı hepimizin ayrı ayrı üzerine düşen tarihi sorumluluğu yerine getirmesini istiyoruz” diye konuştu.

‘ZAMAN KÜRT HALKININ KAZANMA ZAMANIDIR’

DEM Parti Agirî Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Akkuş ise, “Zaman Kürt halkının kazanma zamandır” diyerek, “Seçime 3 gün kalmış; biz uyumuyoruz, bizimle birlikte genç arkadaşlarımız da uyumuyor. Biz bu kenti bu yolsuzlardan, talancılardan ve hırsızlardan kurtaralım. Zaman Kürt halkının kazanma zamanıdır” dedi.

AÇLIK GREVİNDE OLAN TUTSAKLAR SELAMLANDI

Daha sonra konuşan DEM Parti Agirî Gençlik Meclisi üyesi Süleyman Cuşa ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecride ve zindanlarda tutsakların başlattığı dönüşümlü açlık grevi eylemine işaret ederek açlık grevi eylemini selamladı.